Vandaag (14/07/2019) hebben we de kinderen die vorig jaar mee op schoolreis gingen uitgenodigd voor een onbezorgde middag. Eerst zijn we gaan eten bij Mac Donalds en daarna hebben we de kinderen meegenomen om te voetballen en te spelen op het strand.

We hebben de kinderen bijna een jaar niet gezien en het is geweldig om ze weer te spreken. De verhalen zijn heel schrijnend. Vorige week ging het helemaal mis in het township waar ze wonen, 13 mensen werden gedood. Sommige kinderen zagen dit letterlijk gebeuren: ‘voor ons is het normaal’ zeggen ze.

Een van de leraren vertelt me dat ze ‘s nachts regelmatig een matrasje op de grond gooit en daarop slaapt. ‘Dan weet ik tenminste dat als er kogels door de muur gaan ze over me heen gaan…’. Elke ochtend is ze weer blij dat ze wakker wordt. Je weet nooit wat er kan gebeuren.

De stichting Dutch African Badger heeft als doel om de kinderen te verbinden met de natuur maar we raken steeds meer betrokken bij hun leven. Het was een geweldige middag, we love the kids!